diumenge, 28 d’abril del 2013

Un Cinema de poques paraules!*

  • Amb tot, es considera que el cinema va néixer oficialment el 28 de desembre de 1895.

Les pel · lícules que sempre es veien, eren fetes sobre moments quotidians, sobre la vida laboral o familiar. I va ser la màgia i la imaginació d'un altre home, Georges Méliès , que va salvar el cinema d'acabar com un invent més entre tants d'aquella època. Méliès va fer realitat els somnis de les persones, al mostrar-los en les imatges que es representen en una pantalla.  Méliès és el primer inventor de ficcions. És més, de la ciència-ficció. "Viatge a la Lluna" (1902) i "Viatge a través de l'impossible"... (1904)  Un dels més habituals era fer desaparèixer coses o fer-les aparèixer de nou. Altres eren la sobreimpressió d'una imatge sobre una altra, les dobles exposicions o l'ús de maquetes.

Com les pel · lícules eren mudes, uns rètols enmig de les escenes anaven explicant l'acció o els diàlegs. I, de vegades, un pianista donava el toc musical a l'espectacle. Les barraques dels inicis del cinema es van convertir en sales elegants i espaioses on començaven a acudir les classes benestants i no només les populars.
En la meva opinió el cinema mut, és molt aburrit, suposo que perque avui en dia estem acostumats a sentir els personatges i ja tenim fins i tot, familiaritzades les seves veus.

1 comentari:

  1. Quin article més interessant. Saps que us vaig dir que veuríem "La invención de Hugo"?, doncs segur que tindràs una sorpresa quan la vegis!!! De moment no investiguis sobre la peli, així mantindràs el factor sorpresa :)

    ResponElimina